Reseptit: Savoyn parsakaali-pinjansiemenpestopasta

Parsakaali-pinjansiemen-pestopasta

½ parsakaalia
1 punasipuli
5 rkl pinjansiemeniä
½ luomusitruunan mehu
4 rkl pestoa
300 g gnocchipastaa
oliiviöljyä
parmesaania
suolaa
mustapippuria

Laita 2 litraa vettä kiehumaan ja lisää 2 rkl suolaa.

Paahda pinjansiemenet pannulla välillä sekoittaen, kunnes ne saavat paahteisen värin. Nosta siemenet sivuun.

Kuori parsan varsiosa ja pilko se pieniksi paloiksi. Leikkaa myös nuppuosa pieniksi paloiksi.

Leikkaa punasipuli pitkittäin puoliksi ja pilko suikaleiksi.

Laita pasta kiehumaan ja keitä samassa vedessä siivilässä parsanvarsipaloja 1 minuutti. Lisää siivilään parsan nuput ja keitä vielä 1 minuutti. Nosta parsat pois vedestä ja laita valumaan.

Lämmitä kovalla lämmöllä 3 rkl oliiviöljyä paistinpannussa. Lisää sipulit ja paista 1 minuutti.

Lisää pannulle parsat ja pinjansiemenet ja paista 2 minuuttia. Lisää pannulle 3 rkl pastan keitinvettä, pesto ja sitruunan mehu. Sekoita hyvin.

Sekoita joukkoon kypsä valutettu pasta.

Raasta lopuksi päälle parmesaania ja mustapippuria myllystä.

Keittiömestarin vinkki: Parsan varsi on osa, joka usein jätetään hyödyntämättä, sen herkullisuudesta huolimatta. Vastaavalla tavalla kukkakaalin varret ja lehdet kannattaa hyödyntää ruoanlaitossa hävikin pienentämiseksi☺

 

HSY-botti